Кулінарний хаб в Запоріжжі
У Запоріжжі відкрили сучасний кулінарний хаб, який стане важливим центром підготовки майбутніх кухарів та навчання персоналу шкільних їдалень. Новий освітній простір оснащений високотехнологічним обладнанням, що відповідає сучасним гастрономічним стандартам. Детальніше – "ЗаБор".
Нагадаємо, "ЗаБор" писав, що у Запоріжжі готували реформу шкільного харчування, в рамках якої відкриють кулінарний хаб. Реформу ініціювала Перша леді України Олена Зеленська. Завдяки новому хабу спеціалісти зможуть щодня готувати для школярів регіону 500 порцій корисних гарячих обідів.
Про відкриття кулінарного хабу
Це сучасний освітній простір, оснащений високотехнологічним обладнанням, що дозволяє готувати страви за найновішими гастрономічними стандартами.
Кулінарний хаб створено на базі Запорізького професійного коледжу готельно-ресторанного бізнесу. Він укомплектований пароконвектоматами, піца-печами, тістомісами, вакууматорами та апаратом для шокової заморозки.
Окрім студентів, у хабі навчатимуться й кухарі шкільних їдалень, які впроваджуватимуть нове меню, розроблене Євгеном Клопотенком.
Загальна вартість проєкту склала 11 мільйонів гривень, з яких 6,7 мільйона гривень витрачено на закупівлю сучасного обладнання.
"Раніше при тих умовах, в яких ми працювали, було дуже важко навчати дітей. Наразі у дітей є велике бажання навчатися, а в нас, майстрів, – бажання розвиватися", – підкреслив майстер виробничого навчання Максим Тосус.
Заняття у хабі проходитимуть у дві зміни. Одночасно навчатися можуть до 20 студентів. Кожне робоче місце обладнане індивідуальною нагрівальною панеллю, мийкою та робочою поверхнею.
"У нас тут є багатофункціональне обладнання. Зокрема, й теплова кулінарна система, в якій можна як смажити і варити, так і готувати на пару", – розповіла завідувачка центру Марина Назарова.
Відкриття кулінарного хабу є важливим етапом реформи шкільного харчування. Майбутні кухарі отримуватимуть не тільки якісні знання, а й практичні навички, що відповідають сучасним галузевим стандартам.