У Запорізькій області розширять потужності кейтерингових послуг
У Запорізькій області понад 28 тисяч школярів щодня отримують гарячі обіди, серед них 14,5 тисячі – учні молодших класів. Однак, у Запоріжжі планують суттєво розширити потужності кейтерингових послуг. Детальніше – "ЗаБор".
Нагадаємо, що у Запоріжжі замовили шкільні обіди до кінця року за 41,8 млн грн.
У Запоріжжі одним із центрів, де готують їжу для дітей, є «Кулінарний хаб», створений на базі Запорізького професійного коледжу готельно-ресторанного бізнесу. Тут навчають майбутніх кухарів, а також забезпечують школярів міста та області збалансованими стравами.
«Ми продовжуємо готувати дитяче харчування. Почали всередині квітня, наразі харчуємо п’ять шкіл – це запорізькі школи та релоковані навчальні заклади Пологівського району. У день виходить до 310 порцій», – розповіла Марина Назарова, завідувачка навчально-практичного центру «Кулінарний хаб».
Меню складене відповідно до державних норм: учні отримують гарніри, м’ясні або рибні страви, сирники, омлети та напої.
Станом на сьогодні 160 шкіл області працюють за змішаною системою харчування:
- у 122 закладах діє кейтеринг;
- у 37 школах – власні кухні;
- ще в одній школі працює модель аутсорсингу.
Найближчим часом у Запоріжжі планують створити фабрику-кухню на 15 тисяч порцій, а також розширити потужності «Кулінарного хабу», щоб збільшити обсяги приготування до 5 тисяч страв щодня.