Запорізька пекарня призупинила роботу через відключення світла
Один із найстаріших запорізьких виробників крафтової випічки зупинився через постійні відключення світла. Компанія виробляла випічку зокрема й для багатьох запорізьких закладів харчування. Детальніше – "ЗаБор".
У Запоріжжі тимчасово призупинила роботу пекарня «Урожай». Це один із найперших місцевих виробників випічки. Про проблеми підприємства стало відомо після того, як власник одного зі стрітфудів повідомив, що змушений шукати альтернативу бургерним булочкам і тостовому хлібу цього бренду.
Про зупинку роботи компанії "ЗаБор" повідомив 10 грудня. Один із власників фаст-фудів у Запоріжжі заявив, що тепер їм доведеться шукати нового постачальника. Пізніше ЗЦР взяв коментар у власника компнії Олексія Пучкова. Він підтвердив призупинення роботи.
Компанія багато років був ключовим гравцем на ринку крафтового хліба: підприємство постачало булочки-бріоші приблизно половині бургерних Запоріжжя.
«Ми не планували оголошувати про своє закриття, тому що хочемо повернутися. Бачимо попит, а колектив каже, що за першої нагоди готовий працювати з нами. Обладнання я не продаю», – розповів власник і директор підприємства Олексій Пучков.
За його словами, команда вже опрацьовує варіанти відновлення виробництва із поверненням фірмової продукції та розширенням асортименту, щойно економічна ситуація стане стабільнішою.
Пучков пояснює, що останній рік підприємство працювало без прибутку. Тільки задля того, щоб утримати персонал і виконати контракти, зокрема для гуманітарних проєктів. Постійні відключення електроенергії стали вирішальним фактором зупинки:
«Чотирьох годин світла недостатньо для повного технологічного процесу. Робота на генераторах потребує постійної присутності спеціалістів, і це дорожче за газ чи звичайну електрику. А підняття цін завжди сприймається негативно», – каже підприємець.
На момент призупинення виробництва на «Урожаї» працювало близько 30 людей.
При цьому Пучков наголошує, що інші бізнеси команди, зокрема «Майстерня пончиків» та мережа закладів «Кухня» продовжують працювати.