Віскі з содовою – це традиційний американський напій. Його люблять за тонізуючий та освіжальний ефект, солодкуватий смак, доступність і простоту. На основі класичного рецепта створюють безліч цікавих коктейлів із віскі, які можна приготувати в домашніх умовах. Розглянемо найцікавіші способи приготування напою, а за основу візьмемо віскі Hankey Bannister: це купажований напій середнього цінового сегмента, який бармени часто використовують для створення коктейлів.
Не варто додавати газовану воду у віскі, оскільки коктейлі міститимуть вуглекислий газ, а не нотки соди. Такий інгредієнт може зіпсувати смак віскі, тим більше що газована вода містить велику кількість цукру. Найкраще приготувати содову самостійно. Для цього знадобляться:
Зверніть увагу! Замість лимонної кислоти можна використовувати яблучний оцет або свіжий сік лимона. Усі інгредієнти потрібно добре перемішати. Отриману домашню содову можна додавати до алкоголю для приготування коктейлю.
Напій відповідає назві. Експерти вважають, що він добре бадьорить і буквально кілька ковтків наповнює організм енергією. Крім того, коктейль чудово освіжає. Все необхідне для коктейлю можна знайти на сайті maudau.com.ua. Для приготування знадобляться:
В окремій ємності потрібно перемішати до однорідної консистенції абсент, яйце, сік лайма, цукровий сироп і віскі. Для цього краще використовувати шейкер, але за потреби можна замінити його виделкою. Після цього до отриманої суміші потрібно додати кілька кубиків льоду і знову все перемішати. Далі все перекладаємо в келих, попередньо поклавши на дно колотий лід. Зверху додаємо содову, що залишилася. Коктейль прикрашають лимонною цедрою, натертою на великій тертці.
Коктейль став популярним наприкінці 19 століття, коли рецепт вперше опублікували в одному з лондонських журналів. Від інших напоїв він відрізняється характерними цитрусовими нотками та освіжальним ефектом. Для приготування нам знадобляться:
До шейкера або будь-якої іншої ємності слід додати цукровий сироп, лимонний сік, апельсиновий лікер, віскі та лід. Вміст потрібно ретельно перемішати. Приготований напій переливаємо у високий келих для віскі, попередньо наповнивши його льодом на чверть обсягу. Далі в келих додаємо 50 мл содової. Як прикрасу можна використовувати скибку лимона. І найголовніше – не варто боятися експериментів! Цілком можливо, що вам точно вдасться створити абсолютно новий коктейль і насолодитися унікальним смаковим поєднанням інгредієнтів.