Готуємо імбирне печиво: смачно та корисно

Опубликовано 2024/10/04 - 12:11

Смачні ласощі з імбиром точно сподобаються вашим близьким. В Україні цей новорічний десерт стає дедалі популярнішим в останні роки, а в інших країнах давно завоював серця багатьох людей. Традиційно імбирне печиво готують на зимові свята, такі як день Святого Миколая та Різдво. Часто кухарі додають до нього пряні спеції, як імбир і кориця, а також існують варіації печива з медом і патокою. Пряний смак і аромат роблять його особливо смачним взимку. До того ж печиво має корисні властивості завдяки імбиру, який покращує травлення, зміцнює імунітет і має протизапальні властивості. Якщо ви зібралися приготувати цей смаколик вдома, можна замовити продукти онлайн в Києві з доставкою FOZZY. 

Розглянемо далі кілька простих рецептів, які зможе повторити кожна господиня. 

Класичне імбирне печиво

Для нього нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 300 грамів борошна;

  • 100 грамів теплого вершкового масла;

  • 100 грамів цукру;

  • 100 грамів меду або патоки;

  • дві чайні ложки меленого імбиру;

  • 1 чайна ложка кориці;

  • 1 чайна ложка соді;

  • 1 яйце;

  • дрібка солі.

Змішайте соду, імбир, корицю, сіль і борошно. В іншій мисці змішайте вершкове масло з цукром, потім додайте туди яйце та мед. Введіть сухі інгредієнти поступово в масляну суміш і перемішайте тісто. Загорніть тісто в плівку та залиште його в холодильнику на тридцять-сорок хвилин. Після цього розкачайте його до товщини приблизно 5 мм і виріжте форми. Перекладіть печиво на деко, покрите пергаментом, і випікайте його приблизно 10–12 хвилин, поки воно не стане золотистого кольору.

Імбирне печиво з шоколадом

Для цього рецепту необхідно трохи більше інгредієнтів:

  • ½ пачки вершкового масла;

  • стакан цукру;

  • дрібка ванілі;

  • 80 грамів кореня імбиру;

  • яйця - 4 шт;

  • 250 грамів борошна;

  • 1 чайна ложка соди;

  • 400 грамів чорного шоколаду;

  • 200 грамів родзинок.

Змішайте масло з цукром, додайте збиті яйця та ванілін. Подрібніть імбир і додайте його до суміші. Після того, як ви змішали просіяне борошно з содою, висипте його в глибоку посудину. Натріть шоколад на крупній тертці, додайте його до тіста, потім всипте родзинки. Присипте борошном стіл і розкачайте тісто, виріжте його формочками для печива. Викладіть фігурки на деко, змащене маслом. Випікайте печиво 30 хв в духовці, яка розігріта до 180 градусів

Імбирне печиво можна робити різних форм, прикрашати глазур’ю, створювати різноманітні візерунки та орнаменти. Його можна використовувати як смачну прикрасу ялинки або навіть зробити пряникові будиночки з нього. Обов'язково зробіть цей смаколик власноруч! 

Просмотров: 215. Теги:
Поделиться: