Смачні ласощі з імбиром точно сподобаються вашим близьким. В Україні цей новорічний десерт стає дедалі популярнішим в останні роки, а в інших країнах давно завоював серця багатьох людей. Традиційно імбирне печиво готують на зимові свята, такі як день Святого Миколая та Різдво. Часто кухарі додають до нього пряні спеції, як імбир і кориця, а також існують варіації печива з медом і патокою. Пряний смак і аромат роблять його особливо смачним взимку. До того ж печиво має корисні властивості завдяки імбиру, який покращує травлення, зміцнює імунітет і має протизапальні властивості. Якщо ви зібралися приготувати цей смаколик вдома, можна замовити продукти онлайн в Києві з доставкою FOZZY.
Розглянемо далі кілька простих рецептів, які зможе повторити кожна господиня.
Для нього нам знадобляться такі інгредієнти:
300 грамів борошна;
100 грамів теплого вершкового масла;
100 грамів цукру;
100 грамів меду або патоки;
дві чайні ложки меленого імбиру;
1 чайна ложка кориці;
1 чайна ложка соді;
1 яйце;
дрібка солі.
Змішайте соду, імбир, корицю, сіль і борошно. В іншій мисці змішайте вершкове масло з цукром, потім додайте туди яйце та мед. Введіть сухі інгредієнти поступово в масляну суміш і перемішайте тісто. Загорніть тісто в плівку та залиште його в холодильнику на тридцять-сорок хвилин. Після цього розкачайте його до товщини приблизно 5 мм і виріжте форми. Перекладіть печиво на деко, покрите пергаментом, і випікайте його приблизно 10–12 хвилин, поки воно не стане золотистого кольору.
Для цього рецепту необхідно трохи більше інгредієнтів:
½ пачки вершкового масла;
стакан цукру;
дрібка ванілі;
80 грамів кореня імбиру;
яйця - 4 шт;
250 грамів борошна;
1 чайна ложка соди;
400 грамів чорного шоколаду;
200 грамів родзинок.
Змішайте масло з цукром, додайте збиті яйця та ванілін. Подрібніть імбир і додайте його до суміші. Після того, як ви змішали просіяне борошно з содою, висипте його в глибоку посудину. Натріть шоколад на крупній тертці, додайте його до тіста, потім всипте родзинки. Присипте борошном стіл і розкачайте тісто, виріжте його формочками для печива. Викладіть фігурки на деко, змащене маслом. Випікайте печиво 30 хв в духовці, яка розігріта до 180 градусів
Імбирне печиво можна робити різних форм, прикрашати глазур’ю, створювати різноманітні візерунки та орнаменти. Його можна використовувати як смачну прикрасу ялинки або навіть зробити пряникові будиночки з нього. Обов'язково зробіть цей смаколик власноруч!