"Відродження": Політики повинні відмовитися від мови ненависті в ЗМІ і соцмережах

Відродження - партийная конференция

 В Україні немає нерозв’язних проблем з українською або російською мовою, але очевидна критична ситуація з поширенням "мови ненависті".

Про це йдеться в офіційній заяві партії «Відродження».

  В партії зазначили, що тільки минулого тижня в ефірі українського телебачення відбулося два медійних скандали. В ефірі телеканалу News One суперечка ведучого Миколи Вересня і політолога Олександра Семченка закінчилася  взаємними лайками і обливанням водою, а в ефірі 5-го каналу ведучий Віталій Гайдукевич виступив з пропозицією обмежити в цивільних прав непатріотично налаштованих громадян України.

У партії вважають, що таким чином українському суспільству пропогують  черговий урок «мови ненависті», засилля якого в ЗМІ є вкрай тривожною тенденцією.

 Підтримка позиції ідейної нетерпимості і міжнаціональних усобиць, бажання простих рішень, а в деяких випадках – політичного реваншу смертельні для країни, яка переживає найскладніший період з моменту Незалежності

 Якщо ми і далі дозволимо пройдисвітам всіх мастей безкарно зловживати своїми повноваженнями і положенням в суспільстві, брехати в ЗМІ, підміняти дискусії маніпуляціями, ми знову втратимо Україну.

Провокації в ЗМІ, спрямовані на розпалювання конфліктів всередині суспільства, смертельно небезпечні для країни. Зупинити провокаторів можна тільки спільними зусиллями.

 У зв’язку з цим партія «Відродження» звертається до всіх політичних сил, для яких Україна не є «призом» у боротьбі за владу, до здорової і активної частини суспільства, до журналістів.

Всім нам пора укласти хоча б негласний соціальний пакт, в якому будуть перераховані загальні правила поведінки, які допоможуть утримати ситуацію в країні в законних рамках.

 Для цього ми повинні не використовувати в публічному просторі, соціальних мережах та ЗМІ «мову ненависті». А також-  визнати політичний радикалізм і націоналістичний екстремізм  загрозами для національної безпеки.