"Відродження" не підтримала урядову медичну реформу, – Петро Гончарук

Гончарук Петр - глава запорожской областной обрганизации "Партія Відродження"

Депутатська група "Партія "Відродження" не голосувала за урядовий законопроект ]]>№ 6327]]>, яким в Україні запроваджуються платні медичні послуги.

Даний законопроект не можна назвати медичною реформою, оскільки він значно звузить можливості українців на отримання медичної допомоги. Про це заявив Петро Гончарук, керівник обласної організації партії "Відродження".

Він нагадав, що народні депутати групи "Партія "Відродження" входили до складу робочої групи при Верховній Раді України з питань доопрацювання медичної реформи. А також були присутні на засіданні Національної ради реформ при Президентові України, присвяченій цьому питанню.

Втім, не зважаючи на обіцянки, вимоги "Відродження" не були враховані у тексті законопроекту ]]>№ 6327]]>, внесеному в підсумку Кабінетом Міністрів України до Верховної Ради. Тому група не голосувала за цей законопроект.

Серед таких умов  Петро Гончарук назвав безкоштовні пологи та безкоштовну медичну допомогу для дітей, а також можливість отримання медичних субсидій для малозабезпечених громадян.

"У нас більше половини населення знаходяться за межею бідності! І саме їм повинні надати державні гарантії в повному обсязі. Наприклад, за допомогою введення медичної субсидії. Принципово, аби додаткове фінансове навантаження не лягало на плечі людей, як це пропонується зараз у формі співоплати, порушуючи Конституцію України", – наголосив керівник обласної парті ї "Відродження".

За його словами, механізм медичних субсидій для незахищених верств населення – це міжнародна практика, аналоги якої успішно застосовуються в низці країн, зокрема в Канаді та Болгарії, а також у Швейцарії.