В Бердянську з'явиться Азовська військово-морська база (ФОТО)

бердянск

Незабаром у Запорізькій області з'явиться військово-морська база. Розташовуватиметься вона у Бердянську на березі Азовського моря. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, передає ]]>"ZаБор"]]>.

Як зазначається на сайті ]]>Міноборони]]>, командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Воронченко під час робочого візиту до міста Бердянська зустрівся з міським головою Володимиром Чепурним, секретарем міської ради Олексієм Холодом та депутатом міської ради Григорієм Патеєм, який протягом двох років активно співпрацює з Військово-Морськими Силами.

Изображение

У результаті сторони домовилися якнайшвидше передати у власність Міністерства оборони України земельну ділянку для житлової забудови та комплексу споруд колишнього професійно-технічного училища.

За словами командувача, після виходу українських військових частин з анексованої території Криму виникла велика проблема щодо розміщення та дислокації підрозділів. Саме тому у спорудах, які планується передати на баланс Військово-Морських Сил, планується обладнати гуртожиток для військовослужбовців-контрактників, адміністративні корпуси та навчально-матеріальну базу.

- Окрім реконструкції комплексу споруд, за кошти Міністерства оборони у спальному районі міста буде розпочато будівництво декількох багатоповерхівок для родин військовослужбовців, - зазначив віце-адмірал Ігор Воронченко. - А на базі Бердянського державного педагогічного університету планується відкрити військову кафедру для підготовки офіцерського складу для національного флоту. Також досягнуто домовленостей щодо підготовки в автошколах міста водіїв різних категорій.

Изображение

Ігор Воронченко разом з депутатом міської ради Григорієм Патеєм ознайомилися зі станом та географічним розташуванням акваторії затоки, де планується базування броньованих катерів, а також оглянули будівлі та територію, яку планується передати Військово-Морським Силам.

Командувач запевнив міську владу, що буде активно сприяти якнайшвидшому початку реконструкції.

Нагадаємо, що неподалік від Бердянська у будівлі колишнього санаторію уже базується один із підрозділів ВМС.

Изображение