В Запорожье большие платежки за февраль "Городские теплосети" объяснили "перепадом температур"

жкх

В запорожском концерне "Городские тепло сети" рассказали, почему за февраль горожанам пришли большие платежки за отопление, хотя на улице было тепло. Об этом сообщает пресс-служба" ГТС", передает ]]>"ZаБор"]]>

Запорожцы в соцсетях жалуются на высокие цены за отопление за теплый февраль. В "ГТС, объясняют это сильными скачками температуры от -8 до +8, а на поддержание теплового баланса якобы уходит больше ресурсов, 

"Оскільки середня температура зовнішнього повітря у лютому 2020 року складала +1,9С, а в січні 2020 року +0,8С, при отриманні рахунків на сплату житлово-комунальних послуг за лютий 2020року, споживачі очікували побачити нарахування нижче ніж за січень 2020року.

Але, є декілька причин, чому нарахування у лютому 2020 р. не нижчі за нарахування в січні 2020р.

У період різкого зниження температури зовнішнього повітря зростає інтенсивність втрати тепла через огороджувальні конструкції будівлі. Тобто будинок втрачає теплову енергію набагато швидше, ніж у разі, якщо температура зовнішнього повітря стабільна протягом даного періоду.

Температура зовнішнього повітря у лютому коливалась від мінімальних значень -8,4С до максимальних +8,6С. А в січні 2020 року від -2,4С до 4,8С.

Отже, для підтримування теплового балансу будинку та санітарних норм у приміщеннях виникає необхідність у різкому збільшенні подачі теплової енергії від джерел до житлових будівель", - говорится в сообщении "ГТС".

Изображение